بازدید امروز : 6
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته : 8
بازدید ماه : 9
بازدید کل : 11479
تعداد مطالب : 12
تعداد نظرات : 9
تعداد آنلاین : 1
Civil Engineering
مهندسی عمرانرشتهای است که هدف آن تربیت نیروهای متخصصی است که بتوانند در پروژههای مختلف عمرانی در زمینههایساختمانسازی،راهسازی،پلسازی،برجسازی، سازهها و بناهای آبی، جمعآوری و دفع فاضلاب و غیره مسوولیت طراحی، محاسبه، اجرا و نظارت بر اجرا را بر عهده گیرند. مهندسی عمران از جمله رشتههایی است کهبیانگر کاربرد علم در ایجاد سازندگی و عمران است. یعنی هرچیزی که به آبادی یک کشور باز میگردد، مانند:سد،فرودگاه،جاده،برج،تونل،دکلهای مخابراتی، ساختمانهای مقاوم در برابرزمینلرزه، سیل و آتش ونیروگاههایبرق و مصالح سبک، ارزان و با کیفیت مناسب برای ساخت و ساز، در حیطه کار مهندس عمران قرار میگیرد. برای آغاز تمامی پروژههای عمرانی به یک مهندس کارآمد عمران نیاز داریم تا علاوه بر رعایت جنبههای فنی و اجرایی، اقتصادی نیز عمل کند. چون اقتصادی بودن یک اصل در مهندسی عمران است.
برج CCTV در چین به صورت کج و با زاویهٔ غیر قائم در دست ساخت.
محاسبه و اجرای سازههای مختلف مانند ساختمانها (اعم از مسکونی، اداری و صنعتی با سیستمهای سازهای مختلف مانند آجری، بتنی و فولادی، و نیز طرح و اجرای سدها، پلها، حفر تونلها، راهها و سازههای آبی و زیر زمینی به طوری که در شرایط معمولی پایدار و در مواقع بحرانی (مانند زلزله) آسیب پذیری آن به حدی باشد که در ارائه خدمات از پیش تعیین شده دچار نقصان نگردد. به عبارت ساده تر مهندس عمران در هنگام طراحی هر سازه سعی در ایجاد تعادل میان سه عامل ایمنی، زیبایی و مقرون بصرفه بودن را دارد.
یک مهندس عمران باید بسیار اجتماعی و دارای توان ایجاد ارتباط با سایرین باشد. چون رشته مهندسی عمران یک رشته گروهی است. یعنی متخصص عمران در محیط کار خود با اقشار مختلف جامعه از قبیل کارگران، تکنسینها و مهندسان رشتههای دیگر سروکار دارد و باید با همه این افراد ارتباطی قوی برقرار کند تا بتواند شاهد پیشرفت و موفقیت در کارش باشد.
قوی بودن دروس پایه
با توجه به کمیت و کیفیت درسهایی که در این رشته ارایه میگردد، داوطلب باید از توان و دانش برتر در زمینههای ریاضی و فیزیک برخوردار باشد تا در فهم دروس پایه به مشکل بر نخورده و دروس تخصصی و فنی را به راحتی فراگرفته و در آنها خبره گردد.
سایر فاکتورها
رشته مهندسی عمران دارای سه بعد طراحی، محاسبه و اجرا است. عدهای از مهندسان جذب کارهای اجرایی میشوند که در این صورت باید ضمن برخورداری از توانایی کافی جهت فعالیت در کارگاههای داخل و خارج از شهر، برای برنامهریزی و سروکار داشتن با اقشار مختلف مردم آماده باشند. فعالیت در کارگاهها میتواند در دو بخش کلی سایت و آفیس باشد. برخی نیز به فعالیت طراحی میپردازند که این عده نیز باید ضمن داشتن آمادگی جهت انجام کارهای محاسباتی، از ریاضیات قوی، صبر و حوصله بسیار و قدرت تجزیه و تحلیل بالا برخوردار باشند. از این رو داشتن مهارتهای زیر برای یک مهندس عمران ضروریست:
توانایی تجزیه و تحلیل مسایل مالی و آشنایی با قواعد عرفی بازار کشور مربوطه
گرایشهای تحصیلی در مقطع کارشناسی در ایران[ویرایش]
در ایران این رشته در سطح کارشناسی (لیسانس) دارای سه گرایش عمران-عمران، عمران-نقشهبرداری و عمران-آب میباشد.
== عمران - عمران ==
یک کارگر در حال پیچ کردن تیرهای فولادی برجامپایر استیت در سال ۱۹۳۰
این رشته که در مقطع کارشناسی ارائه میشود، قبلاً به مهندسی راه و ساختمان موسوم بوده و به منظور تربیت کارشناسانی با مهارت طراحی، محاسبه و اجرای پروژههای ساختمانی، صنعتی، راهسازی و تأسیسات آبی و نظارت بر حسن اجرای طرحهای عمرانی در زمینههای فوق به وجود آمدهاست. همچنین همکاری با مهندسان مشاور در زمینههای یاد شده از وظائف آنان میباشد. مانند سایر رشتههای مهندسی، این رشته دارای ۲۳ واحد عمومی است. همچنین دانشجویان این رشته باید تعداد ۲۵ واحد را به عنوان واحدهای پایه بگذرانند. علاوه بر این واحدها،۹۵ واحد اختصاصی که دروسی از جمله کارآموزی و پروژههای: سازههای فولادی، سازههای بتنی و راهسازی نیز جزو دروس این دانشجویان میباشد. با توجه به سیاستهای عمرانی و سرمایهگذاریهای دولت برای احداث مسکن، راه، انواع: پل، سد، نیروگاه (عمدتاً هستهای، حرارتی و آبی) رفع نیازهای عمرانی در زمینه ایجاد تأسیسات آبی جهت تامین آب آشامیدنی شهرها و روستاها و همچنین بازسازی مناطق جنگزده، اهمیت این رشته مشخص میشود. فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در وزارتخانهها (نظیر وزارتخانههای راه و ترابری، مسکن و شهرسازی و نیرو) و شرکتهای دولتی و خصوصی و مهندسان مشاور، به امور طراحی، محاسبه و اجرا بپردازند. در شرایط حاضر، فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در دورههای مختلف کارشناسی ارشد در داخل کشور ادامه تحصیل دهند (گرایشهای این مقطع در ذیل مقاله آمدهاست).
دارا بودن دانش قوی ریاضی و فیزیک و توانایی جسمانی از ضروریات این رشتهاست. حدود ۱۰ درصد از دروس این دوره عملی است و از دروس تخصصی آن میتوان موارد ذیل را نام برد:
== عمران - سازه == گرایش سازه از رشتهٔ مهندسی عمران به بررسی و محاسبهٔ سازهها مربوط میشود و برای پرورش مهندسان طراح، محاسبه گر در اجرای پروژههای سازهای در هر بخش از کارهای عمرانی است. در سالهای اخیر، گرایش سازه یکی از گرایشهای پرطرفدار در کنکور کارشناسی ارشد مهندسی عمران بودهاست.
== عمران - نقشهبرداری == به دلیل درگیری بسیار زیاد این رشته با هندسه و ریاضیات به نوبهای شاید بتوان این گرایش مهندسی عمران را "مهندسی هندسه" نامید. طراحی و اجرای برنامههای عمرانی و مطالعات مربوط به زمین مستلزم وجود اطلاع دقیق مهندسی (مسطحاتی، ارتفاعی) به صورت نقشههای گوناگون (ترسیمی، رقمی، تصویری) از منطقه مورد نظر است. مجموعه مهندسی نقشهبرداری پاسخگوی این نیازها به گونهای هماهنگ با دیگر رشتههای عمران است و هدفش تربیت افرادی است که آگاهی علمی کافی و مهارت فنی لازم را در زمینه نقشهبرداری و تعیین موقعیت داشته باشند. داوطلبان ورود به این رشته باید در ریاضیات و فیزیک قوی بوده (جالب است که بدانید این رشته بیشترین ریاضی را در تمام رشتههای مهندسی دارا میباشد با داشتن ۲۶واحد ریاضی در دانشگاه) علاقهمندی و آمادگی جسمی (برای کارهای صحرایی و غیره) لازم را دارا باشند. بعضی دروس تخصصی این رشته عبارتاند از:
بعضی تواناییهای دانشآموختگان این رشته عبارتاند از: توانایی در انواع روشهای تعیین موقعیت و ناوبری همچون: روشهای تعیین موقعیت دقیق ماهوارهای GPS و روشهای تعیین موقعیت نجومی، تهیه انواع نقشههای مکانی، راه اندازی و اجرای GIS، کارتوگرافی، مدیریت گروههای اجرایی در عملیات نقشهبرداری، طرح و برنامههای سیستم نقشه، محاسبات و برنامهریزی در زمینههای مختلف فنی نقشهبرداری. این رشته مهندسی در مقاطع کارشناسیارشد و دکتری به ۵ گرایش اصلی ذیل تقسیم میگردد:
امکان ادامه تحصیل در گرایشهای فوق در داخل و خارج از کشور موجود است. از جمله جذابیتهای این رشته امکان تعامل و همکاری این رشته در زمینههای علمی و پژوهشی و اجرایی با تمامی رشتههای مهندسی دیگر است و این به دلیل پایه کاملا هندسی و ریاضی این رشته مهندسی است که میتواند تمامی نیازهای هندسی سایر رشتهها را فراهم آورد.
سازمان نقشهبرداری وزارت برنامه و بودجه، وزارت راه و ترابری، وزارت نفت، سازمان آب، سازمان بنادر و کشتیرانی، اداره جغرافیایـی ارتش و سپاه و بخش خصوصـی و غیره از جمله محلهای جذب فارغالتحصیلان این رشتهاست. زیربنای کلیه کارهای عمرانی مهندسی نقشه برداری است و با توجه به لزوم انجام دادن کارهای عمرانی، فارغالتحصیلان آن سریعا جذب بازار کار میشوند. همچنین داوطلبان باید به کار در بیابان و کوهستان و شرایط بیشتر فعالیتهای نقشهبرداری توجه داشته باشند.
== عمران - آب == این دوره (کارشناسی) به منظور تربیت متخصصانی تدوین شدهاست که بتوانند در زمینههای شناخت منابع آب و کنترل و بهسازی کیفیت منابع آب اطلاعات لازم را به دست آورند تا بتوانند در مراحل مختلف طراحی، نظارت و مدیریت پروژههای آب کار کنند. با توجه به اینکه توسعه کشور در زمینههای کشاورزی، صنعتی، عمران و غیره بستگی به میزان آب قابل استفاده دارد میتوان صنعت آب را در ایران در زمره صنایع مادر به حساب آورد. داوطلبان ورود به این دورهها باید در دروسریاضی، فیزیک و شیمی دبیرستان قوی بوده، علاقهمندی و استعداد لازم (خصوصا در زمینه طراحی) را داشته باشند. دروس این دورهها به صورت عمومی، پایه، اصلی، تخصصی، انتخابی و کارآموزی (کارآموزی صحرایی پروژه تخصصی و کارآموزی تخصصی) است. بعضی دروس اصلی و تخصصی این گرایشها عبارتاند از:
تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
وب لاگ
دانشجوهای
دانشگاه شهید
رجایی ورودی
بهمن 91 و
آدرس
civil91.LXB.ir
لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.